Projecte de mostreig i anàlisi d’un riu

Els alumnes del CFGS de laboratori d’anàlisi i control de qualitat han desenvolupat un projecte per fer el mostreig de sòlids i líquids d’un riu i el posterior anàlisi d’aquestes mostres.

A principis de novembre, els alumnes van iniciar el projecte en grups de 3 o 4 decidint en quin tram de riu es centrarien i definint les àrees de mostreig perquè fos representatiu. Van elaborar un pla de mostreig, a l’igual que tots els registres que necessitarien el dia de la sortida. Com que són molt treballadors, paral·lelament van preparar uns  procediments normalitzats de treball (PNT) per analitzar diferents paràmetres en les mostres que agafarien al riu.

El 15 de novembre, van fer la sortida al riu. Tot i el fred gèlid, i l’absència del sol, van agafar tots els equips, les motxilles, la roba d’abric i cap al riu falta gent. Van portar a la pràctica amb molt d’èxit tot el que havien preparat tant per prendre mostres sòlides de sòls, com per agafar mostres líquides del riu. I no es van oblidar d’anotar-ho tot en els fulls de registre que havien preparat.

Un cop recuperats del fred, a partir del 18 de novembre, als laboratoris de l’institut, han demostrats les seves habilitats d’analistes. Han realitzat els anàlisis de clorurs, de matèria oxidable, de duresa, d’alcalinitat, d’humitat i de granulometria  amb una gran professionalitat.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑