Articles

Pràctica d’estandardització d’hidròxid de sodi

Alumnes de química treballant al laboratori

El dia 5 de desembre els alumnes del CFGS de laboratori d’anàlisis i control de qualitat van realitzar una pràctica ben interessant: un anàlisis volumètric d’estandardització de d’hidròxid de sodi. Què és això? Doncs l’aplicació d’una tècnica clàssica per l’anàlisi química.
Per fer-ho van preparar i etiquetar dissolucions d’hidròxid de sodi, van realitzar el muntatge amb un suport i una bureta i per acabar van fer la valoració de la mostra fins observar el canvi de color de transparent a lila. Deixant-ho al final, tot ben net i endreçadet!!
I com a autèntics futurs professionals, van acabar fent els càlculs necessaris per donar el resultat de l’anàlisi i presentant un informe. Què bé que treballen els alumnes de laboratori!!

Experiència a l’international Marketing Management, escrit per l’alumne de l’Institut de Vic Nil Priego, en l’idioma vehicular del cicle formatiu.

Grup d’alumnes que cursen l”IMM a l’Institut de Vic. En Nil Priego és el primer de la dreta.

The IMM Course

I wonder what Neil Armstrong thought when he first stepped into the moon as the first man. Being the pioneer and all that would surely have been an experience to never forget…

Well, I haven’t been the first man to land in the moon because that place is already taken, but at least I am a pioneer of something also very important: education.

The IMM course stands for “International Marketing Management”, and it’s based on a new project that aims to gather several different nationalities and make them be part of a same class. This class will travel to each other’s countries to adapt themselves in a new and changing environment, mimicking the world of business.

We began in Italy, then the Netherlands, followed by Spain and ending in Portugal. For now, I’ve only lived the experience in 3 of the 4 different countries, and I can already say that this has changed me, especially from the inside:

I started the journey as a kid and I saw myself growing up to the point of becoming a self-conscious adult across different countries, and that, even though may sound like a cliché, is the most important thing I’ve realized during these last months. Using other words, in this period of time I‘ve gathered a great deal of experiences and gained tons of knowledge that in the end, are more reasons to venture yourself towards the unknown and fill your mind with personal enrichment.

Of course, you may encounter some problems along the way, and this is not but a test for you, to overcome it and advance to the next stage. In the end, that’s the only thing that matters, and if you take in consideration what you will earn with it, new problems will be necessary to be solved with new solutions.

To be honest, I am not selling you this course, because that would mean to paint it all happy and avoid the bad aspects of it –such as leaving your loved ones behind or find incompatibilities with your new classmates, among others– but I do recommend you try it out. For sure, the result will not leave you indifferent, and you will take the experience that comes with it.

Thank you.

Tot aprenent de la metodologia Barça

 En Pau, 1r entrenador de l’Aleví D,  va explicar la seva experiència personal que el van portar a formar part d’un dels millors clubs del món.

Dins el cicle de xerrades i entrevistes amb gent vinculada amb el món del futbol, els alumnes de Grau Mitjà d’Ensenyaments Esportius, van rebre la visita d’un entrenador de la Masia, que s’ha format al futbol base Osonenc.  En aquesta xerrada, en Pau ens va explicar la metodologia de treball que tenen, el model de joc que ha implantat,  la manera com aprofitten els recursos i l’entorn, per poder formar jugadors/es que algun dia puguin arribar al 1r equip, i tot el que fa referència a experiències amb aquest club.

IMG_20181116_155806_855.jpg
Foto de la Xerrada i entrevista amb en Pau Moral

Molts dels somnis dels nostres alumnes, serien,  poder  arribar a formar part d’algun d’aquests clubs. I tal i com va transmetre en Pau, això serà possible si no deixen mai de formar-se, d’aprendre i de veure que tot és possible. I de moment, estan al camí que toca.

 

Gràcies per tot Pau

 

 


Xerrada sobre sobirania alimentària a càrrec de Gustavo Duch a l’Institut de Vicgustavo duch imatge

El dilluns 3 de desembre  l’institut de Vic va oferir una xerrada sobre sobirania alimentària a càrrec de Gustavo Duch. El llicenciat en veterinària, fundador de veterinaris sense fronteres i actualment director de la revista sobirania alimentaria, va preparar unes dinàmiques per reflexionar sobre el model alimentari actual.

 

Gustavo afirma “l’arma política més potent que tenim és la forquilla”. A través  de les seves reflexions i anàlisi de l’origen de les matèries primeres dels aliments que consumim, ens fa prendre consciència de la importància de tendir a la sobirania alimentària.

 

També ens revela la persistència del sistema colonial en la indústria alimentària, en el qual es desprové al poble dels seus propis cultius en benefici de grans corporacions.

 

La professora Sònia Resina del CFGM de producció agropecuària de l’institut Giola de Llinars del Vallés, remarca la importància de treballar sota la mirada de la sobirania alimentària en  la formació professional  de la família d’indústries alimentaries.

 

L’acte va finalitzar amb un torn obert de paraules on es van veure  les reflexions de l’alumnat que apunten a un canvi del sistema agroalimentari vigent.

El dilluns 3 de desembre  l’institut de Vic va oferir una xerrada sobre sobirania alimentària a càrrec de Gustavo Duch. El llicenciat en veterinària, fundador de veterinaris sense fronteres i actualment director de la revista sobirania alimentaria, va preparar unes dinàmiques per reflexionar sobre el model alimentari actual.

Gustavo afirma “l’arma política més potent que tenim és la forquilla”. A través  de les seves reflexions i anàlisi de l’origen de les matèries primeres dels aliments que consumim, ens fa prendre consciència de la importància de tendir a la sobirania alimentària.

També ens revela la persistència del sistema colonial en la indústria alimentària, en el qual es desprové al poble dels seus propis cultius en benefici de grans corporacions.

La professora Sònia Resina del CFGM de producció agropecuària de l’institut Giola de Llinars del Vallés, remarca la importància de treballar sota la mirada de la sobirania alimentària en  la formació professional  de la família d’indústries alimentaries.

L’acte va finalitzar amb un torn obert de paraules on es van veure  les reflexions de l’alumnat que apunten a un canvi del sistema agroalimentari vigent.

 

 


Per què és perillós emportar-se el mòbil al lavabo? Els experts recomanen no fer-ho!

Anar al lavabo i emportar-se el mòbil és una cosa que fem pràcticament tots. És un bon moment per mirar Instagram, respondre un Whatsapp o enviar un Snapchat. Fins i tot llegir Adolescents.cat! A la redacció gairebé tots ho fem. Ara bé, avui hem sabut que és perillós!

Ho explica el professor Charles Gerba, expert en microbiologia: Emportar-nos el mòbil al lavabo ens pot portar problemes de salut. Sobretot si anem a un lavabo públic. Encara que no ho puguem veure, els lavabos estan plens de bacteris fecals. En el moment de tirar la cadena milers de partícules surten disparades en totes direccions i poden arribar a assolir distàncies de més de dos metres. Això ens deixa un escenari ple de bacteris.

És per això que des de petits ens han dit que ens hem de rentar les mans quan anem al lavabo. Si no ho féssim, qualsevol d’aquests bacteris que hi ha al lavabo i que ens queden a les mans en tocar algunes de les superficies contaminades, entrarien al nostre cos en el moment de tocar-nos els ulls o la boca amb els dits. Això podria comportar diarrees, salmonel·la, conjuntivitis i desenes de malalties més.

I què té a veure el mòbil amb tot això?

El professor Gerba és molt clar. Ens rentem les mans cada cop que anem al lavabo, però el mòbil no. La majoria de vegades el deixem damunt la pica en el moment de rentar-nos les mans —un lloc ple de bacteris—, o simplement el tenim a les mans quan tirem de la cadena que és quan es produeix la dispersió de les partícules contaminades. Tot plegat fa que el mòbil quedi contaminat.

S’han fet anàlisis de bacteris a mòbils i s’ha arribat a la conclusió que un 25% dels aparells tenen matèria fecal.

La solució és senzilla, no porta el mòbil al lavabo. Deixar-lo al bolso, a la butxaca o a fora. I com a mesura d’higiene, també proposa netejar i desinfectar l’aparell setmanalment. Es pot fer amb un tovalló i una mica d’alcohol.

Mesures tan senzilles com aquestes ens ajudaran a estar més sans i evitar mals de panxa o malalties provocades per bacteris que sense voler ens fiquem a dins del cos.

 

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑