Xerrada sobre sobirania alimentària a càrrec de Gustavo Duch a l’Institut de Vic

El dilluns 3 de desembre  l’institut de Vic va oferir una xerrada sobre sobirania alimentària a càrrec de Gustavo Duch. El llicenciat en veterinària, fundador de veterinaris sense fronteres i actualment director de la revista sobirania alimentaria, va preparar unes dinàmiques per reflexionar sobre el model alimentari actual.

Gustavo afirma “l’arma política més potent que tenim és la forquilla”. A través  de les seves reflexions i anàlisi de l’origen de les matèries primeres dels aliments que consumim, ens fa prendre consciència de la importància de tendir a la sobirania alimentària.

També ens revela la persistència del sistema colonial en la indústria alimentària, en el qual es desprové al poble dels seus propis cultius en benefici de grans corporacions.

La professora Sònia Resina del CFGM de producció agropecuària de l’institut Giola de Llinars del Vallés, remarca la importància de treballar sota la mirada de la sobirania alimentària en  la formació professional  de la família d’indústries alimentaries.

L’acte va finalitzar amb un torn obert de paraules on es van veure  les reflexions de l’alumnat que apunten a un canvi del sistema agroalimentari vigent.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑